pixel

Строят зимен дворец в Пловдив

кънки

Частен инвеститор има намерение да построи закрита ледена пързалка в Пловдив, научи Plovdivutre.bg. Общината е дала своето предварително съгласие по проекта, каза зам.-кметът Димитър Кацарски. Той посочи, че местната влест е предложила на фирмата два терена за спортното съоръжение. Първият е до Колодрума, а вторият на булевард „Санкт Петербург“, до квартал „Гладно поле“.

Към момента е представен идейният проект и финансовата обосновка за зимния дворец. Нужните за изграждане на съоръжението 5 милиона лева ще дойдат от заем по програмата за градско развитие ”Джесика”. Инвеститорът е доста напреднал в преговорите за финансиране. Надяваме се договорът да бъде сключен до края на годината, защото от 2014-а фондът ще отпуска средства единствено за проекти в т.нар. зони за въздействие, коментира инж. Кацарски. Това означава, че пързалката ще трябва да се построи на друг терен – срещу парк „Лаута“. Изграждането вероятно ще отнеме 18 месеца, посочи още заместник-кметът.

Вероятният изпълнител ще е австрийската компания AST. Предвижа се пързалката да бъде с олимпийски размери – 60 на 30 метра и трибуни с между 500 и 1000 седящи места. Това ще позволи провеждането на спортни състезания, шоу програми и обособяването на школи за деца и младежи. За подкрепа на проекта има и стартирала подписка. Всеки може да се включи в нея ТУК.

Източник: plovdivutre.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: