pixel

Строят водопровод и канализация в кв.”Овча купел” в София

vodoprovod

Около 15 км водопроводна и канализационна мрежа ще бъдат изградени в район „Овча купел“ по проект по ОП „Околна среда“. Това съобщи в Националния пресклуб на БТА Христина Семерджиева, кмет на „Овча купел“.

Проектът е на стойност 33 млн. лв. и се финансира от Кохезионния фонд на ЕС и от Държавния бюджет на България чрез ОП „Околна среда“. Бенефициент е Столичната община.

Реализирането на проекта ще позволи доставката на питейна вода до 245 нови потребители и включването на около 818 домакинства към канализационната мрежа, както и пречистване на отпадъчните води, информира Семерджиева. По думите й проектът предвижда подмяна на съществуващите и строителството на нови водопроводни и канализационни мрежи на местността „Овча купел-стара част“ и кв. „Горна баня“, както и възстановяване на пътната настилка по трасетата на канализационната и на водопроводната мрежа и сградните отклонения, обясни Семерджиева.

Кметът посочи, че от канализационната мрежа, която се предвижда да бъде изградена, ще се възползват 2085 жители, с което делът на населението в района, обхванато от услугата, ще достигне близо 60 процента.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: