pixel

Строят социални жилища в кв. „Люлин“

jilishta

Около 5 милиона лева ще получи столицата по Оперативна програма „Регионално развитие“ за изграждане на социални жилища.

По-голямата част от тези средства ще бъдат заделени за територията на район „Люлин“, а до края на декември месец ще стане ясно дали финансирането ще е на 100% и ако не – какво ще е местното съфинансиране, каза за Радио София кметът на „Люлин“ Милко Младенов.

Социалните жилища в „Люлин“ ще са в девети микрорайон и ще са в блок 959, след като той бъде реновиран.

Изграждането на тази жилищна сграда е започнало през 80-те години на миналия век, но преди да бъде завършено е спряно и до сега блокът е на груб строеж.
Извършени са всички експертизи и е установено, че сградата е конструктивно стабилна.

Кметът на „Люлин“ добави, че ще бъдат изградени около 45 апартамента и в тях ще бъдат настанени хора с проблеми с адаптацията и социализацията, както и хора в неравностойно положение, съобщава dir.bg.

Паралелно с това от общината ще положат усилие и за тяхното образование и трудоустрояване.

„До края на 2015 г. трябва да приключи изпълнението на проекта, което означава, че не по-късно от март следващата година трябва да бъде избран изпълнител, а в началото на пролетта да започнат строително-монтажните работи, за да приключат до есента“, каза още Милко Младенов.

По думите му строително-монтажните работи по изпълнението на проекта са огромни.

Трябва да се изградят и отопление, вентилация, водопровод и канализация и да се изпълнят всички мерки за енергийна ефективност.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: