pixel

Строят Северната тангента в края на 2013 г.

екатерина захариева

Източник: dir.bg

Вече има избран изпълнител за проекта за Северната скоростна тангента на София, проектът е готов да започне в края на годината, а стойността му е 238 млн. лева.

Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева след участието си в церемония по връчването на кметовете на 36 общини на чекове за стойността на проекти, които ще бъдат финансирани по схема „Зелена и достъпна градска среда“ от оперативна програма „Регионално развитие“.

До края на годината няма да има риск от загуба на средства по ОП „Регионално развитие“, предприети са мерки от страна на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, управляващия орган на програмата и националното сдружение на общините.

Министър Захариева уточни, че големия проект, заради който програмата ще бъде променена, е този за скоростната тангента на София, съобщи БНР. Очаква се промяната да приключи до месец септември, когато ще може де се стартира строителството по този проект.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: