pixel

Правителството търси решение на проблема с водната криза в Севлиево

Бойко Борисов

Източник: vestnikstroitel.bg

„След като повече от 20 години водопреносната система не е била модернизирана и е имало огромни пропуски в управлението на града, правителството полага усилия, за да бъде решен проблемът с водната криза на територията на община Севлиево” , заяви премиерът Бойко Борисов след като заедно с министрите Делян Добрев, Мирослав Найденов и Лиляна Павлова посетиха с. Ловнидол. „Теренът е тежък, затова търсим законов и бърз начин, за да съдействаме на хората. За смяна на водопреносната система и изграждането на язовир, по предварителни разчети ще са необходими около 70-80 млн. лв.”, категоричен е премиерът. Той подчерта, че е възложил ресорните министерства да проведат съвещания и разговори с кмета на гр. Севлиево, за да се намери ефективен начин и за финансирането на проекта.

По време на посещението си в селото, Борисов и придружаващите го членове на кабинета, се запознаха с проекта за възстановяване на църквата „Св. Равноапостоли Константин и Елена”. „Винаги сме подпомагали християнските български храмове. Можете да разчитате на нашата подкрепа, за да бъде завършен ремонтът на църквата.”, каза министър-председателят.

След това те проведоха разговори с жителите, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи, че има подготвен проект за изграждане на обхода за гр. Габрово, като фаза 1 на бъдещия проект за изграждането на тунела под Шипка. „135 млн. лв.е неговата индикативна стойност.”, допълни още тя.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: