Строят подземен паркинг в центъра на Русе

parking

Обществена поръчка за довършване и пускане в експлоатация на подземния паркинг зад Доходното здание е обявила Община Русе. Обща прогнозна стойност на поръчката е 418 735.21 лв. без ДДС или 502 482.25 лв. с ДДС, съобщава Топновини.бг.

В местната хазна са предвидени разходи в размер на 522 000 лв. за довършването на обществения паркинг в съществуващите подземни нива на театралния комплекс. От тях 260 300 са от целевата субсидия от държавния бюджет и 261 700 лв. собствени средства на Община Русе.

Поръчката предвижда за 90 дни да бъдат изпълнени строително-монтажни работи за обособяването на самостоятелен обект – обществен паркинг, като функциониращ първи етап от бъдещ Търговско–административен комплекс, както и връзката му със съседното застрояване в другите блокове на Театралния комплекс и съседните улици.

До момента са изпълнени в груб строеж до кота „нула“ подземните нива на комплекса и двупосочната рампа към тях. Строежът е замразен, защитен и обезопасен, посочват от местната администрация.

Според проекта паркингът ще е на две нива. На ниво -3.30 са предвидени 28 паркоместа, от които 10 са за автомобили с газови уредби и 3 за хора с увреждания.

На ниво – 6.60 трябва да се обособят 30 паркоместа. Предвидена е и съответната хоризонтална и вертикална маркировка за улеснение на организацията на движение там.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: