pixel

Строят крайбрежен булевард към новото пристанище в Сарафово

sarafovo

Община Бургас финансира със свои средства проектирането и изграждането на нова улица в Сарафово, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Тя ще е основната връзка между жилищната част на квартала и почти завършеното рибарско пристанище в ниската му част. Досега този достъп се извършваше по черен път с лоша нивелация.

Изпълнителят на строителството пое ангажимент пред кмета Димитър Николов то да приключи до края на месец април. Новата улица е дълга около 600 и широка 6 метра. Двустранно ще бъдат изградени тротоари, велоалея, ще се издигнат стълбове за осветление. Предвидено е укрепване на ската, по който се слиза до пристанището, а долу ще има голям брой паркоместа.

„Тук трябва да има красив и функционален крайбрежен булевард. Новото пристанище ще привлече навалица от посетители – с автомобили, с велосипеди, пешеходци“, каза кметът и предупреди, че ще следи внимателно за качественото изпълнение, съобщав focus-news.net.

Предстои също така сериозно окастряне на самораслата растителност по протежението на новата улица, за да се открие гледката към модерното пристанище. С реализирането на двата свързани проекта, всеки бургазлия и гост на града ще може да отиде до крайморския квартал и да си купи прясна риба от първа ръка, без участието на прекупвачи.

Строителството на рибарско пристанище Сарафово е първият одобрен български проект по мярка 3.3 „Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, кейови места за разтоварване и покрити лодкостоянки“ от Оперативна програма „Рибарство“. За неговото изпълнение Община Бургас спечели 10 милиона лева.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: