pixel

Столична община ще строи още 25 детски градини

detski gradini

От 2006 г. досега в София са построени 72 детски градини. Тази година 8 сгради ще бъдат довършени, а нови 8 ще бъдат проектирани. Планират се и още 25. Планира се през следващите години да бъдат построени още 25 детски градини, за да се преодолее недостигът на места.

Заместник-кметът по строителството Ирина Савина провери изпълнението на ремонта на детската градина в кв. „Симеоново“, който надхвърля 5 млн. лева.

„Детската градина е за 8 групи. През 2015 година в програмата за основни ремонти, включваща конструктивни укрепвания и мерки за енергийна ефективност, извършваме ремонтни дейности в 34 училища и детски градини на територията на Столичната община“, каза Савина.

Тя обясни, че във всички обучителни заведения ремонтите трябва да приключат до 15 септември, с изключение на в 25-о училище, логопедичната детска градина в район „Красно село“ и 74-то училище в район „Връбница“, съобщава dir.bg.

На сайта на дирекция „Образование“ и на районната администрация могат да видят родителите в кои детски градини ще бъдат пренасочени децата, докато текат ремонтните дейности. Това обаче няма да попречи на образователния процес.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: