pixel

Спор за строеж в Морската градина във Варна

varna-stroej

Строителните дейности в Морската градина във Варна предизвика спор между местната община и природозащитници. Жители на града са притеснени, че се нарушава забраната за строителство в Морската градина, а от общината твърдят, че там се възстановя сграда.

По документи на парцел в парка трябва да има едноетажна вила с площ 344 квадратни метра. Преди години това е било детска градина, но след авария останали само стените и силистренската фирма „Зърнени храни” придобива мястото срещу инвестиция от 1,4 млн. лева.

В момента има разрешение да се ремонтира и укрепне сградата.

„В момента се случва строителство на изцяло нова кооперация, лее се втора бетонна плоча. Реално ще е пететажна кооперация и според общината това е ремонт. Тоест, тези действия в момента се извършват със заповед на кмет, не с разрешително за строеж“, заяви пред Нова телевизия Славена Панайотова от гражданско сдружение „Варна диша“.

Главният архитект на Варна Виктор Бузев отхвърли нападките.

„В Морската градина тече възстановяване на сграда, няма как да се появи пететажна сграда. Става дума за публично-частно партньорство между Община Варна и частна фирма“, каза главният архитект Виктор Бузев.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: