pixel

Реновират гимназии по европрограма

gimnazii-v-ruse

6 русенски професионални гимназии влизат в списъка с основни обекти, които ще бъдат ремонтирани и оборудвани по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Това са гимназиите по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“ , по икономика и управление „Елиас Канети“, по туризъм „Иван Павлов“, по транспорт, по механотехника „Юрий Гагарин“ и по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“, съобщава „Русе нюз“.

Освен тях в резервния списък са още две русенски училища – Професионална гимназия по облекло „Недка Лазарова“ и Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване.

Резервните обекти могат да бъдат подадени при наличие на свободен ресурс, след финансиране на основните обекти, чиито общ брой за страната е 117.

По други компоненти на програмата сред резервите са Професионална гимназия по селско стопанство „К.А. Тимирязев“ в Две могили, Спортно училище „М-р Ат. Узунов“ и Национално училище по изкуства „Проф. Веселин Стоянов“.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: