pixel

Идва ерата на интелигентното отопление

hoval

Как новото поколение котли и термопомпи работят, за да спестят Вашите пари, парите на клиентите ви и да намалят вредните емисии на CO2?

Интелигентно

Времето може да се промени за една минута, а какво остава от обяд до вечерта? Не е нужно да гледаш прогнозата за времето, защото новата контролна система TopTronic® E от Hoval вече я знае,  благодарение на своя интернет интерфейс. Например, може да промени мощността на котела в съответствие с прогнозата, предоставена от MeteoNews. Когато сутринта е студена – получавате повече топлина, когато започва да се затопля около обяд – контролната система намалява продукцията на топлина автоматично, още в ранен етап спрямо прогнозата за времето.

hoval

Ако кондензния котел е комбиниран със соларна система, новата контролна система дава приоритет на соларната система въз основа на прогнозираното ниво за слънчево излъчване, като по този начин намалява консумацията на газ или нафта. Hoval TopTronic® E взима под внимание дори преминаващата слънчева топлина през прозорците, за да достигне оптималния вътрешен климат.

hoval

Накратко: Новата контролна система автоматично мисли за момента и занапред. Тя свързва всички компоненти, докато преценява и външните фактори – какви предстоят да бъдат атмосферните външни условия. Това намалява консумацията на енергия и осигурява комфорт. Според това дали приоритет на потребителите е спестяването на енергия или комфорта, те могат да променят настройките на топлинния източник през контролера плавно, точно както биха променили звука на радиото.

Лесно

Освен, че контролната система TopTronic® E от Hoval e интегрирана в топлинния източник, има и друг контролен панел с идентичен сензорен екран, който може да се монтира в жилищното пространство. Работата с контролера е изключително лесна. Асистентът за стартиране започва като предлага избор между няколко езика и след това води инсталатора към възможните настройки по съвсем логичен начин. В зависимост от желанието на крайния потребител, инсталаторът може да избере различни стартови екрани. Съвсем пълна картина, може да получим, ако е инсталиран топломер. В този случай, контролният панел показва данни за консумацията на гориво под формата на фигури и графики, както и генерираната слънчева топлина (ако е инсталирана соларна система).

Потребителите, които искат основната информация  от пръв поглед могат да изберат опростения дисплей. В същото време тези, които са с по-техническо мислене, са свободни да изберат конфигурация на контролния панел, която наподобява електронното табло на кола. Който и вариант да изберат, всички потребители имат цялата отоплителна система на върха на пръстите си, включително – пълен контрол, цялостен преглед на данните за енергийните спестявания и комфорт.

hoval

Топъл дом, където и когато поискате

Ако къщата е необитаема през деня, не  е нужно да отоплявате през времето, в което отсъствате. Но когато всички се приберат вечер, е хубаво да е  топло и да има изобилие от топла вода за за душ и вана. В съботите и неделите, когато не сте у дома, може би бихте желали да спестите разходи топлина през целия ден.  С оглед на това, можете да избирате от предварително зададените дневни или седмични програми само с няколко кликвания. Дневните програми  представляват ежедневието Ви, но те лесно могат да бъдат променени, ако има промяна и във Вашите планове за деня. Просто докоснете сензорния екран, въведете  желаната настройка и ще се затоплите преди да усетите.

hoval

Програмата може да бъде контролирана дори чрез приложение за смартфон. Приложението се казва TopTronic E и е достъпно за iOS и Android (Windows  версията ще бъде стартирана скоро) и  разчита на същата логика, както и контролния панел във Вашия дом.

Ако имате вила,  може да използвате приложението, за да определите атмосферните условия на местоположението и можете да увеличите отоплението от разстояния, така че стаите да бъдат приятно затоплени, когато пристигнете. Така се комбинират енергоспестяващи функции с комфорт и удобство.

При реновация на къщи и системи

hoval

Искате да реновирате Вашата сграда? Или да разширите къщата си? Това може да бъде възможност за допълване на вече съществуващата отоплителна система с възобновяеми енергийни източници. Hoval TopTronic® E може да бъде адаптиран към съществуващ топлинен източник , така че  да могат да комуникират помежду си.

Новата контролна система прецизно координира компонентите  и създава цялостна система като ги свързва заедно. Това води до спестяване на енергията до 15% и намалява екологичното въздействие, в съчетание с интелигентните функции за прогнозиране на времето и дневните отоплително режими.

Свързаност в интелигентна мрежа (SMART GRID)?

По същия начин Hoval TopTronic® E  мисли  напред във времето, също така гледаме напред и в бъдещото по отношение на  интелигентните мрежи, които могат автоматично да компенсират недостига или излишъка на електрическа енергия.

Например, ако интелигентната мрежа е в позиция  за разпределяне на излишъка на електроенергия, която е генерирана от слънчева или вятърна енергия, може да включи термопомпата чрез Hoval TopTronic® E.  Това ще да покачи температурата на водата от 50 С до 60 С(например), така че да се „съхрани“ топлината и да остане на разположение след като бъде изразходен излишъкът от електроенергията и цената й се е повишила отново. Така потребителите  все още имат надеждно доставена топлинна енергия, дори и когато имат недостиг на електричество или термопомпата не дава добър резултат. Каквато и да е ситуацията, потребителите могат активно да участват в интелигентната мрежа чрез контролната система Hoval TopTronic® E и да се наслаждават на комбинация от най-благоприятните тарифи.

hoval

Винаги на „зелена светлина“

Въпреки тяхната надеждност, отоплителните съоръжения на Hoval се нуждаят от обслужване. Контролната система The Hoval TopTronic® E  навреме открива и показва нивото на спешност на Вашия контрол панел или мобилен телефон чрез светлинна индикация аналогична на светлините на светофар. Следователно, рискът да  се събудите на студено е почти нулев. Във всеки случай, инженерите от Hoval са винаги насреща. За да продължите да се наслаждавате на екологично и щадящо климата отопление всичко, което трябва да направите е да ни се обадите.

Прочетете повече за модерния начин на отопление тук или вземете сега безплатна консултация.

Вашият личен експерт от Hoval ще се радва да Ви съдейства.

Ховал

Hoval проектира и произвежда цялостни системи за отопление на жилищни и нежилищни сгради, като кондензни газови котли, газо-нафтови котли, котли на биомаса, термопомпи, слънчеви колектори, бойлери и буфери, както и широка гама от вентилационни рекуперативни системи и децентрализирани климатични апарати. Централата на Hoval е във Вадуц, Княжество Лихтенщайн. Днес Hoval предлага широка гама от отоплителни, вентилационни и климатични системи, които участват в комплексни и индивидуални системни решения с оптимален комфорт за всички видове сгради.

Прочетете също: