pixel

Столична община представи проект за изграждане на модерна детска градина

detska gradina

Заместник-кметът на Столична община Ирина Савина и кметът на район „Лозенец“ Любомир Дреков представиха проект за изграждане на дългоочакваната нова детска градина в местността „Кръстова вада – изток“. На територията на местността това е единственият общински терен, предвиден за изграждане на детска градина.

Бъдещата детска градина за 6 групи – 2 яслени и 4 градински ще бъде разположена на площ от 3778 м2. и ще разполага с физкултурен салон и басейн. Водата в басейна ще бъде загрявана от соларни панели, разположени на покрива. Системата за отопление и захранване с топла вода ще е комбинирана, като ще се използва котел на газ, ток и соларни панели, като основният топлоизточник ще са соларните панели. Получената от тях топла слънчева вода освен за басейна, ще се използва за отоплението на цялата сграда и за покриване на всички битови нужди от топла вода.

Дъждовната вода, която ще се събира на покрива, ще се отвежда в специално монтиран резервоар и чрез вградена в него помпа, ще се използва за поливане на двора на градината.

В двора на градината ще бъдат разположени 6 детски площадки. До нея ще бъде изградена и детска площадка, която ще ползват всички деца в района.

„През 2015 година освен проектът за изграждане на новата детска градина в местност „Кръстова вада-изток“ ще бъдат изготвени още 13 проекта за изграждане на детски градини“ – заяви заместник-кметът Ирина Савина.

detska gradina

fsdgasdfg

detska gradina

gsgafhg

detska gradina

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: