pixel

Столична община получи терен за естакада

estakada

Правителството прехвърли безвъзмездно на Столична община държавен терен от 669 кв. за изграждане на естакада. Теренът е необходим за изграждането на естакада над ул. „Атанас Дуков“, за да се улесни преминаването на трафика по бул.“Пейо Яворов“ в посока бул.“Черни връх“, съобщи пресслужбата на кабинета.

Общината започна да строи новия булевард край болница „Токуда“ през миналата година. Той свързва ул. „Атанас Дуков“ с бул. „Черни връх“, осигурявайки пробив при болницата.

Новият булевард ще осигури по-бърза транспортна връзка от кръстовището на бул.“Пейо Яворов“ и ул.“Стоян Михайловски“ до бул.“Черни връх“. Освен това ще облекчи натоварването на кръстовището на бул. „Н.Й.Вапцаров“ и бул. „Черни връх“.

Булевардът ще е с две пътни платна с по две ленти. Предвидена е и велоалея, която ще е свързана с велоалеята в Борисовата градина. Стойността на проекта е малко над 8 млн. лева.

Правителството днес предостави на Столична община и шестия етаж от сградата на бул. „Васил Левски“№2. Офисите ще се ползват за административните нужди на отдел „Общински приходи“ в район Лозенец.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: