pixel

През 2015 г. и до ”Бизнес парк София” с метро

метро

Повече от 300 милиона евро са осигурени за построяването на втората линия на метрото в София и продължението на първите. Европейската инвестиционна банка е отпуснала 105 млн. евро, а повече от 200 милиона евро са безвъзмездни средства от Европейския съюз, осигурени от Столичната община, съобщи БНР.

Разширението на столичното метро предвижда лот 1 да достигне до ж.к. „Дружба” и Летище София и лот 2 – до Бизнеспарка в квартал „Младост”. Към момента строителните дейности вървят по план и всичко трябва да е готово до средата на 2015 година.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че очаква до края на тази година да започне строителството на продължението на линията по булевард „Черни връх“ до улица „Сребърна“. Процедурата за това е приключила и трябва да се сключи договора, за да може да стартира работата.

Този участък трябва да бъде пуснат след средата на 2015 година. Така до края на 2015-а в София трябва да има още над 8 километра ново трасе за метрото.

Изоточник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: