pixel

Столична община по-лесно ще бута опасни сгради

opasni sgradi

Опасните или незаконни сгради и елементи от тях в София ще могат да се премахват по-лесно от общината принудително.

Разходите по събарянето, поправянето или заздравяването на постройките ще бъде за сметка на собствениците. Това предвижда проект за наредба на Столичната община, изготвен от направление „Архитектура и градоустройство“, пише „Труд“.

На общината няма да й се налага да води дълги съдебни битки, за да си върне изразходваните пари, а ще може незабавно да си извади изпълнителен лист. С него, ако длъжникът не иска да плаща, съдебен изпълнител може да запорира сметките му или да продаде имуществото му и да покрие дълга.

Предстои текстът с новите правила да бъде обнародван на интернет страницата на кметството и обсъден от граждани и съветници.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: