pixel

Старото депо за отпадъци в Китен ще бъде парк

park

Проект на стойност 851 997 лв. предвижда закриване, рекултивация и мониторинг на общинското депо за отпадъци в Китен. На негово място ще бъде изграден парк. Финансирането за това е осигурено от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Багери и камиони вече работят по реализацията на проекта, показа проверка на Topnovini.bg.

Преди засаждането на различни растителни видове, които ще преобразят ландшафта, теренът се обработва, за да се обезопаси и да се ограничи неблагоприятното въздействие върху околната среда на натрупаните отпадъци. Ще се изгради горен изолиращ екран от хумус и почва. Ще се извърши и дегазация, за да се избегне възможността от запалване и взривяване на газове.

След предварителна обработка теренът ще бъде затревен и залесен.

Така Китен – най-зеленият град по българското Черноморие, ще се сдобие с още един нов и красив парк, който ще бъде приятно място за отдих и разходка на жителите и гостите на града.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: