pixel

Срути се покривът на стадион от Мондиал 2014

Мондиал

Част от покрива на стадиона, на който е планирано да се проведе официалното откриване на Мондиал 2014 в Сао Пауло, се срути. Трима души са загинали, а двама са ранени, съобщава ИТАР-ТАСС.

Инцидентът е станал, докато кран е издигал част от покривната конструкция. Елементът е паднал върху покрива, а отломки от него са нанесли сериозни щети на трибуните. Стадионът трябваше да бъде завършен в началото на декември. Преди две седмици от строителната компания съобщиха, че 94% от съоръжението е готово.

Бразилия изпитва сериозни затруднения при изграждането на стадионите. Шест от тях все още не са готови за Световното първенство по футбол, чието официално откриване е на 12 юни 2014 г.

В същото време цените на недвижимите имоти продължават да растат. Основната причина е именно напливът от туристи, които ще посетят страната. По данни на консултантската компания Knight Frank цените на имотите в Бразилия са се повишили с 11.9%  през второто тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата. Това поставя страната на 9-то място по темп на поскъпване.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: