pixel

Скандален строеж в Пловдив

незаконен строеж

Строител вдигна кооперация на калкан със стара къща и зазида прозорците й в Пловдив. Собствениците на имота се борят вече няколко месеца безумното строителство да спре.

Според собствениците на къщата бъркотията е създадена от Община Пловдив, която е продала 22 квадрата тротоар с право на строеж на въпросната фирма. „На този тротоар се издига тази сграда, която прави конфликт с нашата сграда”, каза другият собственик Михаил Станев.

Според общината сградата е законна. „Има разрешение за строеж, Подробният устройствен план е спазен и господинът, съжалявам, че на собственика не му харесва, но това е действащия ПУП, разрешението е издадено, сградата е законна”, категоричен бе представителят на Община Пловдив Живко Кънев.

Собственикът на кооперацията казва, че не е нарушил закона и не вижда нередни неща. „Сградата е законна. Това са нормални неща, води се калкан, ако сте запознати какво означава калкан. Това е нормално изпълнение”, коментира собственикът на кооперацията Ахмад Фахми Абделдайм, който на въпроса дали би живял в къща без прозорци, декларира: „Разбира се, какво има?”

По жалба на собствениците на запушената къща инспектори от регионалната дирекция по строителен контрол започнаха проверка на документите и на строежа.

Източник: btvnews.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: