pixel

Системите Schüco – част от реализацията на комплекса “Морени клуб резиденс”

Schüco

„Морени клуб резиденс“ е мащабен затворен жилищен комплекс с площ от 91 дка и с ниско етажно застрояване, който се изгражда в полите на Витоша и чийто първи етап се очаква да влезе в експлоатация до април 2023.

При проекта в центъра се поставя философията за съжителство на човека с природата, здравословен живот, активен спорт и почивка, свободна и устойчива архитектура, модерни и светли жилища, сигурност и спокойствие за децата и семейството. Комплексът включва 13 многофамилни сгради, 26 редови и 12 еднофамилни къщи, както и 348 подземни и 160 открити паркоместа.

Сградите са свободно пръснати по терена, но ориентирани по хода на слънцето – изток-запад, между тях има разстояния, за да се запази движението на въздуха и чистотата му. С тази цел автомобилите са изведени само по периферията на комплекса.

Schüco

Архитектурата e мoдepнa, c изчиcтeни фopми и естествени мaтepиaли – ĸaмъĸ, дъpвo, cтъĸлo, ĸoитo се cъчeтaвaт дoбpe c oĸoлнaтa зeлeнинa. Фacaдитe ca вeнтилиpyeми c ĸaмeнннa oблицoвĸa, шиpoĸo oтвopeни ĸъм зeлeнинaтa и пaнopaмaтa.

Πpeдвидeни ca виcoĸoĸaчecтвeни тoплo- и xидpoизoлaции пo фacaдитe и пoĸpивитe нa cгpaдитe, виcoĸ ĸлac вpaти и пpoзopци c тpoeн cтъĸлoпaĸeт, шyмoизoлaции нa мeтaлнитe плoчи. Комплексът щe paзпoлoгa c цялocтнa cиcтeмa зa cигypнocт и ĸoнтpoл нa дocтъпa, видeoнaблюдeниe и пocтoяннa дeнoнoщнa oxpaнa.

Schüco

Инвecтитop e Планекс Инвест ООД – инвестиционна компания с 20-годишен опит, собствено ноу-хау и множество реализирани проекти в България. Apxитeĸтypният пpoeĸт e изгoтвeн oт E-APX cтyдиo c вoдeщи пpoeĸтaнти – apx. Mapтин Xpиcтoв и apx. Гaлинa Бaлeвa.

Съвсем естествено е за бутиковия си комплекс инвеститорът да се довери на световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи Schüco. Лицензиран представител на бранда за България е фирма Алукьонигщал. Повече от 60 години компанията е партньор с Schüco и продуктовото ѝ портфолио отговаря на най-високите изисквания в областта на строителството.

За обекта са избрани и вложени алуминиева система за прозорци Schüco AWS 70.H , системата за врати с повдигане и плъзгане Schüco ASS 70.HI, както и пластмасова система с алуминиева капачка Schüco CT 70 Top Alu. Тесните видими ширини на 5-камерната пластмасова система Schüco CT 70 Top Alu се грижат за възможно най-добър достъп на светлина, като предлагат едновременно с това добри топлоизолационни свойства и атрактивен дизайн.

Schüco

Прозоречната система Schüco AWS 70.HI отговаря на най-високите енергийни и архитектурни изисквания с възможно най-голяма оптическа свобода. А чрез системата Schüco ASS 70.HI могат да бъдат реализирани големи отваряеми области за прекрасни панорамни гледки с лесно управление. Професионалната изработка и монтаж на системите Schüco е дело на фирмата Дивес Инженеринг ООД, специалист в областта.

Подробна информация за системните решения на Schüco можете да получите, като се свържете с фирма Алукьонигщал, която е лицензиран представител на марката за България.

Алукьонигщал

Алукьонигщал в България е лицензиран вносител на висококачествени профилни системи от алуминий, стомана и пластмаса за остъкляване на прозорци, врати, фасадни и покривни конструкции. Повече от 60 години компанията е партньор с SCHÜCO, световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи, и Jansen, специалист по стоманени профилни системи. Програмата й е насочена към най-високите изисквания в областта на строителството. Според конкретните изисквания, компанията предлага индивидуални решения за пожарозащита, димопреградност, защита от взлом и куршуми, контрол на достъп. Алукьонигщал предлага и продукти за слънцезащита на марката WAREMA- безспорния лидер в бранша. Това сътрудничество и иновативните разработки на продукти доведоха Алукьонигщал да стане технологичен и пазарен лидер. Вече 25 години компанията е на българския пазар и наред с търговската си дейност, предлага софтуер, технически консултации и обучение на всеки един етап: от фазата на планиране до финализиране на проекта. Съвместно с партньорите си фирма Алукьонигщал участва в развитието и изграждането на съвременния архитектурен облик на столицата и страната като участва в изграждането на множество знакови административни и търговски обекти. Доказателство за успешното й развитие са примери като: летище София, МОЛ София, МОЛ Варна, централата на Асет Банк, офис-сгради на Райфайзенбанк, Параден вход на Президентство на Република България, Централни хали, Бизнес парк София, офис-сгради и шоурумове на Mercedes, VW и BMW, множество хотели по българското Черноморие, планински ваканционни комплекси и много др.

Прочетете също: