pixel

Система за кофраж като компетентен помощник

Koch-Voegele

Магазин за хранителни стоки в Бад Крозинген, Германия е разширен с drive-in market и два горни етажа с офиси. Строителната компания Koch-Voegele изгражда първо приземния етаж с височина до 7,86 м като търговска площ от 2 060 кв.м, над която има етаж с височина 4,05 м и още един малко по-малък горен етаж с площ от 1 450 кв.м и височина 3,55 м.

Необходимото време за кофриране и поддържане се оказва предизвикателство: геометрията на сградата и големите площи изискват трите плочи да останат затворени в кофраж, докато тази над втория етаж не бъде напълно бетонирана и освободена.

Това означава, че приземният етаж е трябвало да поеме натоварванията и на двата горни етажа. Строителният екип залага на доказана комбинация: високоефективни подпори MT 60, здрави алуминиеви колони и икономичен кофраж за тавани MevaFlex.

Koch-Voegele

Системата за укрепване MT 60 позволява безопасен достъп до кофража на плочата и е проектирана за натоварвания от 60 kN на подпора и дебелини на плочата до 71 cм. Личната безопасност се осигурява от интегрирани решения, които минимизират риска от злополуки не само по време на употреба, но и при монтаж и демонтаж. Те включват безопасни стълби във всеки сегмент, цялостна защита от падане на всяка платформа, люкове за достъп, свързване на модулите чрез просто завъртане по време на монтажа и автоматично обезопасени площадки на скелето.

Според Meva грешките при сглобяване, свързани с безопасността, са практически невъзможни.

Снимки: Koch-Voegele

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: