pixel

Синдикът на „Практикер“ договори: Щандовете ще са пълни

практикер

Източник: 24chasa.bg

Положителни новини за клиентите на „Практикер: Въпреки започналата процедура по обявяване в несъстоятелност, щандовете на веригата магазини от типа „направи си сам“ няма да останат празни. За тях вече е осигурено снабдяване със стоки, обяви телевизия Ен Де Ер.

Синдикът Кристофър Сийгън е постигнал споразумение днес с основните заинтересовани страни и инвеститори относно финансирането на снабдяването на магазините. В основата на споразумението е кредит, подробности за който не се съобщават поради конфиденционалност.

Подобни методи на финансиране се предоставят на компании в несъстоятелност, за да може бизнесът им да се поддържа.

„Радвам се, че успяхме да се споразумеем след интензивните преговори със застрахователите, банките и доставчиците за финансирането на доставките ни“, заявява Сийгън.  С това бизнесът на „Практикер“ е стабилизиран, уверяват от компанията.

Същевременно синдикът ускорява продажбата на компанията. Различни стратегически и финансови инвеститори са проявили интерес към поемането на групата „Практикер“/“Макс Бар“ изцяло или частично, обясни Сийгън. Конкретни оферти, както е известно, трябва да бъдат подадени в началото на септември.

Веригата „Практикер“ подаде в средата на юли заявление за фалит, малко след това я последва и дъщерната компания „Макс Бар“. Повечето от 50-те съществуващи клонове на „Макс Бар“ са конкурентоспособна фирма, каза в края на юли отговарящият за тях синдик Йенс-Зьорен Шрьодер. Той си е поставил за цел да запази всички съществуващи 4 000 работни места в общо 78 магазини с марката „макс Бар“.

Тази носеща високи приходи верига се счита за „перлата в короната“ на групата, коментира Шрьодер. Въпреки това една перспектива за продажба би изглеждала по-добре, ако и тези магазини са част от цялостния пакет.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: