pixel

От „Пътна инфраструктура“ отричат да има кражби

На въпроси, засягащи съмненията за кражби и злоупотреби при строителството на пътища отговори в сутрешния блок на БТВ инж. Дончо Атанасов, член на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Той отхвърли внушенията, че от пътищата се краде, и допълни, че в АПИ не се притесняват от проверки.

Били сме подложени на проверки на републиканската пътна мрежа при изпълнението на обекти от оперативните програми от лицензирани лаборатории, които Европейската комисия е подбрала, в рамките на година и половина„, каза членът на УС на АПИ.

По повод исканите проверки на БСП за качеството на магистралите, той отговори: „Тази проверка ще се случи тогава, когато законите позволяват”.

Законът за устройство на територията ясно показва какви са правата и отговорностите на целия инвестиционен процес по реализирането на ново строителство и ремонтната дейност”, каза още инж. Атанасов.

Той увери, че от агенцията ще отговорят в кратки срокове на депутатите от БСП.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: