pixel

Швейцарски инвеститори проявиха интерес към летището в Балчик

балчик

Източник: publics.bg

Представители на летище Цюрих бяха на посещение миналата седмица в Балчик, за да преценят възможностите за инвестиции, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Гостите – Ралф Ецхолт, директор на летище Богота в Колумбия и  Маркус Кадоуф, вицепрезидент на международното летище в Цюрих, инспектираха в продължение на 2 часа бившето военно летище.

„В разговора аз декларирах готовността на Общината и гражданите за съдействие, за да може намеренията на швейцарската страна да се осъществят бързо и качествено. Това ще допринесе за развитието на града“ – коментира след срещата кметът на града Никоай Ангелов.

Според Ецхолт, цитиран от „Балчик Инфо“ базата е разположена на добро място. Предстои подробен анализ на видяното. Според Кадоуф пък, бързината на евентуална сделка зависи от българската политика и концесионните условия.

В момента на Летище Варна се строи нов пътнически терминал, който предстои да бъде готов преди активния туристически сезон. През март 2012 година беше завършена рехабилитираната писта. През лятото „Дневник“ изпрати запитване до Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) и Летище София по повод целесъобразността на инвестицията в Летище Балчик.

„Изграждането и модерницацията на летателното поле и на обслужващата летищна инфраструктура на летище Варна наложи да се прецезира оценката относно влиянието му в преразпределянето на самолетодвиженията и пътникопотока“ се казва в отговора на ведомствата.

Въпреки това все още Българо-швейцарската търговска камара има интерес към съдействие за бъдеща концесия на бившето военно летище. То е под контрола на администрацията на Летище София от 2011 година.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: