pixel

Шумоизолация от XPS под ламиниран паркет

Термофлекс® XPS

Студеното покритие от ламиниран паркет, може да вгорчи удоволствието от извършения ремонт, а шума от стъпки е неприятен ефект както за нас, така и за нашите съседи. Решението на този проблем е комбинираната шумо и топлоизолационна подложка от екструдиран полистирен (XPS) за полагане под ламиниран паркет. Тя редуцира ефективно шума и оформя термична бариера между основата и паркета.

Предлаганият от Марисан продукт Термофлекс® XPS – шумо и топлоизолационна подложка за ламиниран паркет притежава следните характеристики:

– увеличена стабилност и устойчивост на натиск;
– подходящ за монтаж при силно натоварени подове и помещения с голям човекооборот;
– подобрява комфорта при ходене;
– отлични топлоизолационни свойства;
– редуцира шума от стъпки както в стаята (с 5,5 – 6 dB);
– така и в помещенията отдолу (с 17 – 32 dB);
– изравнява неравности до 5 мм;
– голяма устойчивост и стабилност при точкови натоварвания на пода;
– лесен и бърз монтаж.

Източник:
Марисан

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: