Шефът на „Софийски имоти“ отстранен от длъжност

Фандъкова

Източник: trud.bg

Столичният общински съвет (СОС) освободи от длъжност директора на „Софийски имоти“ Диян Цветков, който беше замесен в скандал с харчове за тигани, парфюми и алкохол.

Предложението за освобождаването на Цветков беше направено от столичния кмет Йорданка Фандъкова на предишното заседание на СОС, след като общинският съветник от БСП Георги Кадиев представи фактури за купени маркови парфюми и алкохол, домакински уреди, лекарства, техника на стойност над 5000 лева за сметка на „Софийски имоти“.

Цветков е направил покупките в периода 19 юли 2012 г. – 23 януари 2013 г.

Миналата седмица Фандъкова заяви, че ще иска обявяване на нов конкурс за директор на „Софийски имоти“ и определи разходите, направени от Цветков, като „безумни“.

Общинските съветници отхвърлиха предложението на Георги Кадиев от длъжност да бъде освободен и директорът на „Топлофикация София“ Стоян Цветанов.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: