pixel

Създават „Джесика“ и за туризма

djessica

Фонд за туристическа инфраструктура с комбинирано финансиране като популярния фонд „Джесика “ за градско развитие ще стартира по програма „Региони в растеж 2014-2020 „. Това съобщи във Варна регионалният министър Лиляна Павлова.

Фондът ще започне със стартов капитал от 200 млн. лева, от които 100 млн. лева безвъзмездна финансова помощ, а останалите 100 млн. лева , както беше с „Джесика“ – да ги мултиплицираме, да ги удвоим, а защо не и утроим с инвестиции, обясни схемата тя. Така може да се кандидатства с проекти за комбинирано финансиране – за експониране на самата туристическа атракция, възстановка на манастир, крепост и поддържане на самата забележителност с нисколихвено кредитиране, съобщава trud.bg.

В „Региони в растеж“ през следващия програмен период има предвидени над 130 млн.лева в подкрепа на професионалното образование . Фокус са именно професионалните гимназии в страната с направления -икономика, туризъм и др. в подкрепа на бизнеса и за повече кадри и инвестиции, посочи министър Павлова. Тези средства са не само за ремонти на учебните заведения, за енергийна ефективност на сградите им, но и за специализирано оборудване на лаборатории за практически занимания на учениците, обясни Павлова.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: