pixel

Санират 112 панелни блока в София

sanirane

112 панелни блока в София вече имат сключени договори за саниране със Столичната община. Одобрени са 179 заявления за интерес и финансова помощ на сдружения на собственици. Със 116 вече са сключени договори за пълно обновяване на 112 жилищни сгради. Програмата няма краен срок. Процесът е отворен до изчерпване на финансовия ресурс, обясниха от общината, цитирани от „24 часа“.

За 50-те сгради от проекта за енергийно обновяване на българските домове по старата Оперативна програма „Регионално развитие“, които бяха прехвърлени към Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, има 50 подписани договора.

Всяка одобрена сграда се разглежда като самостоятелен обект, за който се сключват индивидуални договори и се обявяват обществени поръчки.

Вече са обявени обществени поръчки за 32 сгради за избор на изпълнители за изработване на инвестиционни проекти и изпълнение на строително-монтажни работи. За 6 панелни блока има договори за проектиране, строителство и строителен надзор.

Най-много блокове ще бъдат обновени в районите Илинден“, „Красно село“ и „Изгрев“, сочат данните на общината.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: