pixel

Съдът възстанови спрения търг за третия лъч на метрото

metro

Обществената поръчка за избор на изпълнители на централния участък от 3-ия лъч на метрото е размразена. Тя беше атакувана във ВАС от фирма, която оспорва метода за строителство на тунелите, но преди дни съдът е отхвърлил жалбата.

Кандидатите да строят 7-километровия подземен участък със 7 станции имат срок до 15 януари да подадат оферти. Избраните изпълнители трябва да сa ясни в края на март. “Плановете ни са строителството да стартира през лятото след пускането на отсечките до летището и бизнеспарка”, каза шефът на “Метрополитен” ЕАД Стоян Братоев.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: