Ремонтите в София стигнаха до малките улици

remont

Започва поетапно ремонт на вътрешнокварталните улици в София. Предвижда се да бъдат обновени над 40 малки улички, съобщи зам.-кметът по транспорта. Над 28 километра тротоари ще бъдат основно ремонтирани или изградени до края на годината в София, уточни Любомир Христов, който инспектира ремонта на булевард „Никола Мушанов“

„Поетапно навлизаме в малките улички, включително с ремонт на тротоари в различните зони на града, в кварталите, междублоковите пространства и основните пешеходни зони и големите булеварди, където има активно пешеходно движение“, каза зам.-кметът, цитиран от БНР.

Общо около 6 милиона ще бъдат инвестирани през тази година само в пешеходни зони.

В момента продължава продължава изпълнението на ремонта по бул. „Никола Мушанов”. Вече са готови пътните платна с положена маркировка и всички елементи на пътните платна с нови подменени бордюри.

Сега се изпълняват дейности по основния ремонт на тротоарите по протежението на булеварда, след което предстои да бъде обозначено трасе за велосипедисти, което е част от проекта, тъй като е предвидено обозначаване на велоалея.

За финансирането на строителните проекти общината е предвидила около 120 млн. лв., като повечето от парите ще се насочат към големите обекти, уточни зам.-кметът.

По думите му парите идват по оперативни програми или са средства от Европейската инвестиционна банка, като целта е да не се затрудняват преките приходи на Столична община.

Христов съобщи още, че третият лъч на метрото в столицата ще започва от „Овча купел“, ще минава през централната градска част в посока Малък градски театър „Зад канала” и оттам по бул. „Владимир Вазов”.

Очаква се към края на следващата година да се започне работа по проекта. По него ще се обособят и зони за паркиране. Все още обаче няма одобрен бюджет за строителството му.

Зам.-кметът обясни, че нови буферни паркинги по съществуващите линии на метролинията няма да се изграждат, защото и съществуващите не са достатъчно натоварени.

Кръстовището на Семинарията ще бъде пуснато в срок, до средата на юли, обеща Христов. В момента там се прави напрягане на мостовата конструкция, след това ще се полага хидроизолация, асфалтиране и ще се прави част от уличното осветление.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: