pixel

Ремонтират 13 болници със 150 млн. лева

болница

Източник: dnes.dir.bg

Общо 150 милиона лева ще бъдат вложени в строително-ремонтни работи и за ново оборудване в 13 лечебни заведения в страната по Националната средносрочна рамкова програма на Министерството на здравеопазванет, съобщи  здравната министърка в оставка Десислава Атанасова във Враца. В отговор на журналистически въпрос Атанасова допълни, че освен тези средства, още 150 милиона лева от оперативна програма „Регионално развитие“ са предвидени за преструктуриране на общински болници, както и за доставка на необходимото за тях оборудване.

Тя допълни, че най-голямата инвестиция в областта на здравеопазването през последната година е развитието на кадрите – увеличени са заплатите за някои категории медицински специалисти, осигурена е възможност на младите лекари по-лесно да специализират, съобщи БТА.

Министерството е спечелило и проект за обучение на медиците в размер 16 милиона лева, допълни министърът в оставка.

Министърът на здравеопазването в оставка откри днес обновените отделения по обща, детска и съдова хирургия на Многопрофилната болница за активно лечение „Христо Ботев“ във Враца. Инвестицията е на стойност 500 000 лева и е финансирана с капиталови средства на МЗ, а за довършителни работи лечебното заведение е инвестирало 63 000 лв. – собствени средства. Десислава Атанасова провери изпълнението на ремонтните дейности в детското отделение на болницата, в които са инвестирани над 200 000 лева на здравното ведомство. Пред журналисти тя посочи, че в бюджета на министерството са осигурени средствата и за ремонт на акушеро-гинекологичното отделение, както и на сектора по патоанатомия.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: