Нова фасада вдъхва живот на стара сграда в центъра на Техеран

Tehran 1

Иранската архитектурна компания Studio Eiraji представи предложението си за изграждането на нова фасада на стара сграда в центъра на Техеран, недалеч от стария пазар. Реновираната стара структура с изцяло нова фасада, вдъхновена от традиционните сгради от ерата на династиите Каджар и Пахлави, ще функционира като търговски център наречен „Диба“.

Tehran 2

„Мястото е изпълнено с традиционни сгради от ерата на Каджар и Пахлави. Затова целта на проекта е да съчетае традиция и модерност в новата фасада“, споделят от Studio Eiraji.

Tehran 3

Архитектите ще приложат метода на опаковане на старата сграда с нови модерни пластове, като колани около нея, с традиционни ислямски мотиви и форми, срещани сред стари тухлени сгради. Студиото ще използва традиционни орнаменти с извити модерни форми, които оформят фасадата. Сградата ще има градина на покрива и балкон към кафене.

Tehran 5

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: