Иновативна касетъчна система от рециклируем алуминий

Kingspan

Висококачествени сградни облицовки за енергийно ефективни сгради – компанията Kingspan GmbH винаги е покривала това портфолио със своя опит.

Вече е представен нов продукт, който отговаря не само на най-високите изисквания по отношение на качеството, но и по отношение на естетиката. С Dri-Design архитектурните визии за геометрично разнообразие и игра на цветовете могат да се превърнат в реалност – в ярка 3D визия, а това означава, че възможностите за проектиране на впечатляващи фасади са неограничени.

Иновативната фасадна система се състои от 100% рециклируеми алуминиеви касети, които се прикрепят с помощта на патентовани релси към доказалия се панел Kingspan Karrier. Панелната система Karrier е одобрена от Германския институт за строителни технологии (DIBt) и е специално разработена за монтаж на различните фасадни системи на Kingspan Facades. Затова Karrier е идеалната основа за касетите Dri-Design. С отлични свойства по отношение на топло и звукоизолация, както и противопожарна защита, Karrier може ефективно и с икономически предимства да замени класическите външни стени или вентилираните окачени фасади.

Kingspan

Системата Dri-Design на Kingspan буквално пренася обвивката на сградата в следващото измерение. Докато класическите панели се свеждат до двуизмерна структура, с Dri-Design може да се реализира триизмерната фасадна облицовка. Това означава, че могат да се използват не само различни цветове, ширини и повърхности, но и различна степен на прозрачност и дълбочина, за да се постигне още по-динамичен дизайн. Името Dri-Design се дължи на факта, че не са необходими уплътнителни смеси или уплътнения във фугите на самооттичащите се улуци. Това намалява нуждата от поддръжка на фасадата и опростява инсталацията, която може да бъде извършена два пъти по-бързо, отколкото при други сравними фасадни системи.

Снимки: Stéphan Poulinи и Kingspan

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: