Ремонтът на парка около НДК ще струва с 1 млн. лв. по-малко

ндк

Столичната община вече търси изпълнител на мащабната реконструкция на парка около Националния дворец на културата, но за разлика от първоначалните прогнози, тя ще излезе с над 1 млн. лв. по-малко от първоначалните разчети. Това става ясно от обявената обществена поръчка и заложената прогнозна стойност на проекта. Според обявлението ремонтът ще струва 13.1 млн. лв. с ДДС, което е с 1.2 млн. лв. по-ниска цена от прогнозираната първоначално. Сравнение на проекта с обявените параметри в поръчката не дава яснота защо стойността му е намаляла, пише „Сега“.

Срокът за изпълнение е 1 г., като се очаква офертите да бъдат отворени в края на декември. Търгът е разделен на пет обособени позиции. В първата от тях ще се сменят тротоарните настилки и ще се възстановят 1.2 км велоалеи, както и осветлението в парка. Това е и най-скъпият етап – 6 116 290 лв. и ще се изпълнява 170 дни. Предвижда се подмяна и на осветителни тела, ремонт и възстановяване на съществуващи стълбове – 154 на брой, поставяне на 21 нови стълба.

Ще се засадят 1855 дървета, 15 647 нови храсти и 17 800 многогодишни цветя и ще се възстанови кучешката площадка. Прогнозната стойност е 2 499 889 лв. и дейностите ще продължат 120 дни. По третата ще се възстанови и ремонтира фонтанът и водната каскада. Нейната стойност е 1 815 210 лв. без ДДС и ще се извършват за 80 дни. За дейностите по ВиК електронното захранване са заделени 280 632 лв. без ДДС и трябва да се изпълнят за 80 дни. Най-малко пари са предвидени за 29 „вандалоустойчиви куполни камери“ – 221 173 лв. без ДДС. Те ще бъдат факт след 65 дни.

Източник: publics.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: