pixel

Ремонтът на Летния театър в Бургас започва

бургас

Източник: dir.bg

Започна монтирането на скелетата около сградата на Летения театър в Бургас. Подготовката се прави за същинските ремонтни дейности, които ще стартират с пълна сила в началото на септември.

Екипи ще работят предимно по източната част на сградата, за да не се възпрепятстват културните събития, които театърът посреща активно през летните месеци. След монтажа на скелето започва и подготовката за поставянето на топлоизолацията.

Дограмата ще бъде напълно подменена. Ще бъде монтирана чилър система за отопление и вентилация на сградата. Предстои и ремонт на покривната част.

Предвижда се обновяване на местата за зрителите и площадките около Летния театър.  Пейките за зрителите ще се подменят с единични седалки.

Сумата, отпусната за реконструкция до момента, е над 150 000 лева. Ремонтът трябва да приключи за няколко месеца.

Сградата на Летен театър – Бургас е построена през 1958 година с идеята да доразвие градустройството на Морската градина като място за отдих и увеселение. Проектът е на арх. Петър Миринчев и е в т.нар. античен стил. Изграждането на театъра в началото на 60-те години на 20 век става с доброволното участие на бургаските граждани.

В Летния театър се провеждат разнородни културни събития, сред които националният конкурс за авторска песен „Бургас и морето” и най-старият международен фолклорен фестивал в България.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: