Разширяват бул. „Евлоги Георгиев“ в София

razshirenie

Разширяват пътните платна в отсечката между площад „Орлов мост“ и ул. „Граф Игнатиев“ с трета бус лента, която ще осигури по-бързото придвижване на градския транспорт и ще допринесе до премахване на задръстванията, които в момента се образуват по „Евлоги Георгиев“.

За плановете на Столична община разказа в студиото на БНТ главният архитект на София Петър Диков.

Друга идея, която общината ще реализира, е превръщането на на района на Перловската река, която всички познават като „канала“, в атрактивна, екологична и красива зона, към която ще се възобнови интересът на столичани, и на живеещите в кварталите около нея, както и на другите софиянци.

Аз съм израснал покрай Перловската река и помня времето, когато беше спокойна зона с цъфтящи люляци през пролетта, спомни си арх. Диков.

Освен да възвърне красотата от миналото на Перловската река, той смята да запази традициите и на книжния пазар на площад „Славейков“, но в нов, по-удобен и модерен вид. За целта ще бъде направи дневен пазар с монтирани щандове за търговия с книги. Реализацията му обаче ще изисква време, през което сега съществуващите сергии с книги ще бъдат премахнати.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: