pixel

Мост от корабни контейнери в Тел Авив

most

Архитектурното студио от Тел Авив Yoav Messer Architects наскоро разкри плановете си за опъването на 157-метров мост, направен от рециклирани корабни контейнери, използвани повторно. Проектът спечели конкурс за изграждане на портал за националния парк Ариел Шарон. Ако този мост бъде построен, той ще осигури достъп до парка за пешеходци, велосипедисти и малки автобуси.

Архитектите са били вдъхновени от самия Национален парк Ариел Шарон, който се превърна от старо градско сметище (при това гигантско) в зона с процъфтяващ зелени площи. Повторното използване на морски контейнерите има особено смисъл, защото около 800 хиляди контейнера биват зарязвани от морските служби всяка година. Използването на контейнерите също така ще спести разходи и материали за производство, разходи и време за строеж. Освен това модулните единици са достатъчно гъвкави и здрави, за да се адаптират към всякакви необходими промени, съобщава greentech.bg.

Наречен „Econtainer Bridge“, проектът на архитектите замисля непрекъсната линия на контейнери, прекъсвани само от няколко балкона, които предоставят пространство, където човек да спре, да си почине и да се наслади на прекрасните гледки от всяка страна. Мостът стъпова върху четири колони, свеждайки до минимум на въздействието върху земята.

Това е една интересна концепция за повторното използване на корабните контейнери, която не сме виждали досега, така че в известен смисъл този мост ще е атракция сам по себе си.

most

тотта

most

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: