pixel

Метрото при летището готово предсрочно

метро

Метростанцията, която се строи до Терминал 2 на летище „София” ще бъде предсрочно готово. Към момента 70%  от станцията е построена. Очаква се работата по инфраструктурните дейности да приключи изцяло в края на януари 2014 г.

„Ако зимата е на наша страна, всички конструктивни дейности ще бъдат завършени по-рано от предвиденото в графика. Вече е изградена и подперонната плоча на блок 1 на метростанция 23. А съвсем скоро предстои изграждането на високоволтовото напрежение, което от въздушно ще стане подземно“, каза ръководителят на обекта инж. Росен Манолов. Готов е и тунелният участък, който върви почти до летището, а естакадите са изградени на половина.

Довършителните работи и интериора ще започнат в началото на следващата година. По план завършването на участъка трябва да е в края на февруари 2015, но се очаква строителството да приключи до Коледа 2014 г.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: