Разпродават на атрактивни цени жилища в местността Трошана

Агенция, продаваща имоти в Маями, Женева и Абу Даби, предлага на клиентите си луксозните апартаменти от комплекса “Велико Търново Хилс”. Имотите в местността Трошана са с акт 16 и се предлагат на цени много по-ниски от пазарните. Агенцията предлага само имоти ново строителство в България и чужбина и е подразделение на международна консултантска група с офиси в над 50 държави, включително в Англия, Германия, Русия, Кувейт и Дубай.

Жилищата се продават и от агенциите за недвижими имоти в старата столица, както и от банка, като интересът към тях е много голям. Продажбата им започна още миналата годинаq а цените започват от 23 000 евро и достигат до 85 678 евро. Гаражите, предвидени към двата жилищни блока, започват от 4500 до 5500 евро.

Интерес към апартаментите проявяват основно млади семейства с деца, тъй като цените са много по-ниски от тези в останалите части на Велико Търново. Цените на жилищата с подови настилки и готови санитарни помещения се предлагат на 410 евро/кв.м, а тези, които са само на шпакловка и замазка, вървят на 390 евро/кв.м. Общо 63 са апартаментите на Трошана, които е обявила за продан една от агенциите в старата столица, а осъществените от тях сделки са 17, споделиха брокерите.

“Велико Търново Хилс” е първото по рода си сателитно селище край града и се намира на около 2 км югоизточно от центъра на старата столица. Разположен е на най-красивия склон над града и предлага панорамна гледка към Велико Търново. Проектиран е като квартал, разделен е на две жилищни и една централна част, a общата застроена площ е около 100 000 кв.м.

“Велико Търново Хилс” бе открит на 25 септември 2009 г., две години след първата копка. Инвестицията е на покойния бизнесмен Петър Христов и неговите съдружници в “България Инвестмънт Груп” – Рон Дихно и Яков Хай, в партньорство с компанията “Тидар България”. Разрешението за въвеждане в експлоатация на сградите бе връчена от тогавашния регионален министър Росен Плевнелиев.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: