pixel

Ръст на заемите за енергийна ефективност

еenergiina-efectivnost

Отпуснатите кредити за енергийна ефективност на бизнеса са нараснали с 88% през последната година и половина, сочи анализ на ПроКредит Банк.

Близо 200 млн. лв. са инвестирали български компании в енергийна ефективност само през последната година по оперативна програма „Конкурентоспособност“, посочва банката.

Секторите, инвестирали най-много в оптимизиране на разходите за енергия у нас, са металообработването и производството на резервни части и пластмасови изделия (включително рециклиране), дървообработка, машиностроене и приборостроене. Най-енергоемки са транспортът, услугите и домакинствата, съобщава trud.bg.

За оптимизацията в производствения сектор най-голям принос имат машините с цифрово-програмно управление и подобренията в сградите, посочва анализът.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: