Пуснаха проекти за строежи в общини за 180 млн. лв.

stroeji

Министерството на инвестиционното проектиране е издало разрешения за строеж на осем инфраструктурни проекта на седем общини, съобщиха от ведомството.

Те са предимно за пречиствателни станции и депа за отпадъци и са в общините Стамболийски, Несебър, Кърджали, Бяла, Видин, Казанлък и Аксаково, Варненско. Стойността им е 179,4 млн. лв.

В момента се разглеждали документите на още три проекта- за реконструкцията на Централна гара – София, за изграждането на пречиствателна станция във Видин и за трети обект в Несебър по водния цикъл.

Вече е стартирала и инциативата на министерството за представяне на проекти съвместно с общините на изложения в Западна Европа. Досега те са предимно за индустриални зони и са на общините Айтос и Радилово.

От министерството тепърва подготвят критериите, по които ще се разпределят определените 6,3 млн. лв. от държавния фонд за развитие на регионите. С тях ще се стимулират социално значими за общините проекти и такива, свързани с благоустройството на малки общини.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: