Пускат ремонтирани части от магистрали

magistrali

46 км ремонтирани участъци по магистрала “Тракия” ще бъдат пуснати днес, съобщиха от пътната агенция.

Вече са отворени за движение отсечките при изхода от София – от 5-и до 10-и км, както и от 63-и до 66-и км и от 67-и до 69-и км.

Първоначално от пътната агенция съобщиха, че в 3 от участъците на аутобана левите платна ще бъдат асфалтирани на 1 юли, но няма да успеят да положат маркировката заради дъждовете и ще ги пускат поетапно до петък.

Към 18,46 ч във вторник от агенцията заявиха, че и тези участъци ще бъдат завършени в сряда и ще бъде спазен срокът, който бе даден от правителството. Така че автомобилите ще могат да се движат свободно по изцяло ремонтираните участъци на аутобана.

След 1 юли ще продължат ремонтите по виадуктите при “Голямото вършило”, “Малкото Вършило”, при с. Церово и моста над р. Тополница.

Очаква се към 20 юли да приключат ремонтите на двата от мостовете – при “Малкото Вършило” и над Тополница.

Ще продължи и работата по виадуктите на магистрала “Хемус” – “Елешница” и “Бебреш” и на двата моста между тунелите “Ечемишка” и “Топли дол”.

От агенцията съобщиха, че вече е приключил ремонтът на 2 км от пътя Сарафово – Бургас и движението е номално.

До 9 юли обаче ще има още една тапа на магистрала “Струма”. Затвориха едното платно при 353 км на пътя Даскалово – Дупница – Благоевград. Това се налага заради изграждане на надлез над магистрала. През почивните дни няма да има ремонт, за да се улесни трафикът.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: