pixel

Пускат иновативна пешеходна пътека с LED осветяване

пешеходна пътека

Източник: 24chasa.bg

До края на март иновативна пешеходна пътека ще заработи на бул. „Симеоновско шосе“ в столицата, съобщиха от Фондация „Моят Град“. Специални датчици за движение, вградени в пътеката, ще разпознават кога преминава пешеходец и ще включват LED осветлението автоматично.

Освен, че ще се грижи за безопасността на пешеходците, новата система ще щади и природата, защото ще работи със слънчево захранване.

Средствата, които ще бъдат похарчени за проекта са 5 964 лв. До 22 март 2013 г. ще бъдат доставени съоръженията в София и ще са в готовност за монтаж.

„Статистиката на столичната „Пътна полиция“ сочи, че в София шофьори блъскат средно по един пешеходец всеки ден, затова ние определихме като един от нашите приоритети въвеждането на система за безопасно пресичане в столицата“ – каза Янко Боев от Фондация „Моят град“ пред Фокус.

През изминалия месец Фондация „Моят Град“ получи от Столична Община одобрение за съвместен проект с община „Лозенец“, за изграждане на системата за безопасно пресичане на „бул. Симеоновско шосе“ №13A.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: