pixel

28 млн. лв. за ремонти на столичните улици

столична община

Източник: btvnews.bg

Повече от 28 млн. лв. ще отдели Столичната община за ремонти на улиците тази пролет. Някои от реконструкциите вече започнаха.

Със затоплянето на времето започват ремонтите в цяла София. Хората ще трябва да ходят в кал още малко, след това от общината обещават, че голяма част от улиците ще придобият нормален вид.

Зимата вече е оставила непоправими следи по уличната мрежа на столицата. В сравнение с миналата година сега общината ще отдели с един милион повече за ремонтите.

„Ще започнем първо с плановите ремонти. Те ще включват освен проблемите по големите улици с голям поток, ще включва ремонт и на второстепенната мрежа. Ще се ремонтират и тротоари,” обясни за bTV столичният зам.-кмет по транспорта Любомир Христов.

Самото сърце на столицата в момента е строителна площадка заради реконструкцията на булевард „Витоша”. Строителните работи на тази площадка приключват до седмица, след което предстоят довършителните.

Някои от живеещите в района недоволстват, защото трудно минават по улицата, но други са на мнение, че си заслужава, защото ще стане много по-красиво.

Районните кметове вече са готови със списъците на улиците, които се нуждаят от спешен ремонт. При първото по-продължително затопляне, реконструкциите трябва да започнат.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: