pixel

Пускат движението при Руски паметник до дни

ruski-pametnik

Пълната блокада на движението около Руски паметник в столицата ще падне на 19 август. Тогава общината ще приключи с ремонта на ключовото кръгово кръстовище, пише „Стандарт“.

Още в събота пък трамваите 4 и 5 бяха пуснати в локала от страната на бул. „Скобелев”. Така то ще заработи като истинско кръгово, като ще осигурява движение без предимство на направлението бул. „Македония” – бул. „Генерал Тотлебен”.

От общината са направили и симулация на трафика, която показа значително намаляване на времето за преминаване през кръстовището. Вредните емисии пък ще намалят с 20%.

Там ще има и велотрасе, което да направи връзка между съществуващото по „Цар Борис III” и велоалеите по „Ген. Скобелев”.

Ремонтът на Руски паметник започна в началото на юни, като движението по него бе напълно затворено на 29 юли

Всички пътни ремонти в София се изпълняват в срок, увери кметът на София Йорданка Фандъкова вчера.

Тя обеща, че движението по „Цариградско шосе” ще бъде пуснато до 15 септември. Пет дни по-рано пък ще е готова и една от основните пътни артерии в западна посока – бул. „Сливница”.

До 21 август ще е пуснато изцяло движението и по пробива в горната част на булевард „Александър Малинов” до Южната дъга на Околовръстното.

До края на годината трябва да започне и копането по третия лъч на метрото.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: