Пускат Дунав мост 2 напролет

дунав мост

Източник: dariknews.bg

Българският министър председател Бойко Бориков, румънският му колега Виктор Понта и еврокомисарят по регионална политика Йоханес Хаан се срещнаха вчера по средата на Дунав мост 2. Общата стойност на съоръжението при Видин – Калафат е около 300 милиона евро, от които 100 милиона са европейско финансиране. Това съобщи еврокомисарят Хаан.

„Проектът за изграждането на моста продължи доста дълго време, но сега може да се похвалим със свършена работа. Сигурен съм, че след няколко години бихме могли да имаме още един мост, свързващ двете държави в тази част на реката“ –  отбеляза той и благодари на двете страни за силната ангажираност за завършването на моста.

„Надяваме се до няколко седмици да можем да създадем смесеното дружество за управление на моста. Разбрахме, че сме изгубили две години с това къде да бъде централата на компанията. Попитах – кой е вложил повече пари в проекта, отговориха ми, че България, затова смятам, че е справедливо централата да е при вас“ – каза по време на срещата румънският премиер.

Разбрахме се с изпълнителите напролет да пуснем моста. Преди три години мостът го нямаше и това беше абсолютно провален проект. Сега се строи много усилено и сме пред завършване“ – каза от своя страна българският министър-председател и благодари на румънския си колега Виктор Понта за оказаното съдействие. Борисов сподели, че той и комисар Хаан са имали възможност да разгледат от въздуха прилежащата инфраструктура на двете страни на моста.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: