pixel

Прозоречни парапети Schüco Balmero

Schüco Balmero

Schüco Balmero е иновативно дизайнерско решение, което осигурява безопасна бариера за прозорци с размери от пода до тавана. С Balmero е възможно да се изградят френски балкони с или без припокриване на стъклото. Парапетите се отличават със стилна прозрачност, максимална икономическа ефективност, функционалност и безопасност. Системата е тествана до най-малкия детайл: от типа стъкло, носещия профил до начините за закрепване към прозоречните системи Schüco AWS. Тя е много лека и може да бъде вградена хармонично във всеки тип архитектура, като същевременно поставя модерни и непреходни акценти.

Schüco Balmero

Парапет Balmero със стъклен отстъп | Парапет Balmero без стъклен отстъп

Продуктови предимства:
– филигранен профил с ширина 45 мм и дълбочина 45 мм;
– дизайн с и без припокриване на стъклото;
– централен профил за двойно крило;
– за дебелини на стъклото VSG 2×5 mm, VSG 2×6 mm и 2×8 mm (всички PVB 1,52 mm);
– височина на панела от 400 mm до 1200 mm, максимален обхват 2 200 мм;
– капачки от пластмаса или алуминий;
– аксесоари: профили за защита на ръбовете на стъклото; релса за ролетна щора; ролетна щора с мрежа против насекоми; винтове и болтове; релса за LED осветление.

Предимства при проектиране:
– тестван съгласно DIN 18008-4;
– със сертификат за изпитване от строителните власти (AbP);
– конструктивна проверка по тип за: стъкло, носещ профил, закрепване към рамката на прозореца.

Schüco Balmero е стилна и гъвкава система. В зависимост от изискванията на сградата, френският прозорец може да бъде изграден в различни размери, с различни дебелини на стъклото и в различни цветове.

Дизайнерски варианти на прозоречните парапети

Schüco Balmero

Водач за ролетна щора

Тестван водач за ролетна щора за перфектна слънцезащита, който е предвиден за монтаж между прозореца и парапета.

Schüco Balmero

Водач за ролетна щора със защита от насекоми

В допълнение към защитата от слънцето, тестваният водач за ролетна щора се предлага и с  интегрирана защита от насекоми.

Schüco Balmero

Централен профил

Централният профил позволява монтаж на двойно крило и разширява френския балкон до 4400 мм.

Schüco Balmero

Релса за LED осветление

Вградената LED релса дава възможност за осветяване на френския балкон с помощта на LED лента.

Schüco Balmero

Защитен профил от неръждаема стомана по ръба на стъклото

Дискретният защитен профил с полирана повърхност се залепя за стъкления ръб.

Schüco Balmero

Защитен профил от алуминий по ръба на стъклото

Защитният профил се предлага необработен, анодизиран и в три цвята по RAL.

Schüco Balmero

Алуминиеви капачки

Алуминиевите капачки се предлагат в същите цветове като профилите.

Благодарение на гъвкавия си дизайн Balmero може да се инсталира пред Schüco AWS прозоречни системи в широк диапазон от монтажни дълбочини.

Специализираният кратък уебинар на тема „Прозоречни парапети Schüco“, организиран от Алукьонигщал, предоставя подробно техническите параметри на системата и възможните приложения чрез примери за изпълнени обекти.

Подробна информация можете да получите, като се свържете с фирма Алукьонигщал, която е лицензиран представител на марката Schüco за България.

Алукьонигщал

Алукьонигщал в България е лицензиран вносител на висококачествени профилни системи от алуминий, стомана и пластмаса за остъкляване на прозорци, врати, фасадни и покривни конструкции. Повече от 60 години компанията е партньор с SCHÜCO, световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи, и Jansen, специалист по стоманени профилни системи. Програмата й е насочена към най-високите изисквания в областта на строителството. Според конкретните изисквания, компанията предлага индивидуални решения за пожарозащита, димопреградност, защита от взлом и куршуми, контрол на достъп. Алукьонигщал предлага и продукти за слънцезащита на марката WAREMA- безспорния лидер в бранша. Това сътрудничество и иновативните разработки на продукти доведоха Алукьонигщал да стане технологичен и пазарен лидер. Вече 25 години компанията е на българския пазар и наред с търговската си дейност, предлага софтуер, технически консултации и обучение на всеки един етап: от фазата на планиране до финализиране на проекта. Съвместно с партньорите си фирма Алукьонигщал участва в развитието и изграждането на съвременния архитектурен облик на столицата и страната като участва в изграждането на множество знакови административни и търговски обекти. Доказателство за успешното й развитие са примери като: летище София, МОЛ София, МОЛ Варна, централата на Асет Банк, офис-сгради на Райфайзенбанк, Параден вход на Президентство на Република България, Централни хали, Бизнес парк София, офис-сгради и шоурумове на Mercedes, VW и BMW, множество хотели по българското Черноморие, планински ваканционни комплекси и много др.

Прочетете също: