pixel

Жилищната сграда Infinity Park – новият впечатляващ референтен обект, изпълнен със системите Schüco

Infinity Park

Infinity Park е жилищна сграда в района на Парк Заимов и квартал Оборище в гр. София, която запленява с уникална архитектурна визия, изградена изцяло с окачена фасада, френски прозорци и стъклени парапети.

Инвеститор е строително-инвестиционната компания „Инфинити Пропърти“, чиято дейност е съсредоточена в изграждането на модерни жилищни и офис сгради. Основни приоритети на компанията са високото качество на работа, кратките срокове на изпълнение и въвеждането на нови технологии и материали в строителството.

Сградата материализира визията за модерно градско жилище: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение.

Именно местоположението на имота и близостта до парка са в основата на архитектурната концепция – дело на архитектурно студио STARH. „Идеята е да се реализира съвременна жилищна сграда с чисти и елегантни геометрични форми. Дизайнът на всяка от фасадите е функция на средата, към която е насочена. По този начин създаваме сграда, която няма гръб, а две лица. Дневните пространства са разположени на южната фасада и са остъклени по цялата си ширина с витрини, пред които има лоджии отново със стъклени парапети. Така постигаме търсения инфинити ефект на гледката към парка и планината.“ – споделят от STARH.

Алуминий и стъкло, само два материала във фасадата, позволяващи да постигнем съвременен дизайн с чистота на формата, прецизност на изпълнението на детайла и максимална дълговечност.

Съвсем естествено е за луксозната жилищна сграда Infinity Park инвеститорът да се довери на световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи Schüco. Лицензиран представител на бранда за България е фирма Алукьонигщал. Повече от 60 години компанията е партньор с Schüco и продуктовото ѝ портфолио отговаря на най-високите изисквания в областта на строителството.

Infinity Park

За обекта e избрана и вложена алуминиева система за прозорци Schüco AWS 70.HI. С отлични стойности на топлоизолация и елегантен дизайн, Schüco AWS 70.HI отговаря на най-високите енергийни и архитектурни изисквания с възможно най-голяма оптическа свобода. Повечето прозорци в сградата са тип френски с цел повече осветеност на апартаментите. Професионалната изработка и монтаж на алуминиевите системи е дело на фирмата Тал Инженеринг ЕООД.

Подробна информация можете да получите, като се свържете с фирма Алукьонигщаллицензиран представител на марката Schüco за България.

Алукьонигщал

Алукьонигщал в България е лицензиран вносител на висококачествени профилни системи от алуминий, стомана и пластмаса за остъкляване на прозорци, врати, фасадни и покривни конструкции. Повече от 60 години компанията е партньор с SCHÜCO, световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи, и Jansen, специалист по стоманени профилни системи. Програмата й е насочена към най-високите изисквания в областта на строителството. Според конкретните изисквания, компанията предлага индивидуални решения за пожарозащита, димопреградност, защита от взлом и куршуми, контрол на достъп. Алукьонигщал предлага и продукти за слънцезащита на марката WAREMA- безспорния лидер в бранша. Това сътрудничество и иновативните разработки на продукти доведоха Алукьонигщал да стане технологичен и пазарен лидер. Вече 25 години компанията е на българския пазар и наред с търговската си дейност, предлага софтуер, технически консултации и обучение на всеки един етап: от фазата на планиране до финализиране на проекта. Съвместно с партньорите си фирма Алукьонигщал участва в развитието и изграждането на съвременния архитектурен облик на столицата и страната като участва в изграждането на множество знакови административни и търговски обекти. Доказателство за успешното й развитие са примери като: летище София, МОЛ София, МОЛ Варна, централата на Асет Банк, офис-сгради на Райфайзенбанк, Параден вход на Президентство на Република България, Централни хали, Бизнес парк София, офис-сгради и шоурумове на Mercedes, VW и BMW, множество хотели по българското Черноморие, планински ваканционни комплекси и много др.

Прочетете също: