pixel

Протест срещу застрояване на зелени площи

детска площадка

Столичани протестират срещу незаконното застрояване на зелени площи в междублоковите пространства. Пред сградата на Столична община те жители от квартал „Младост 4“, които повече от два месеца се опитват да предотвратят строеж на детска площадка, настояха за среща със столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Хората от квартала не са били уведомени, че върху терена ще бъде построена сграда и се притесняват, че децата от 12 жилищни блока остават без място за игра, а живеещите в блок 482 няма да имат достъп до линейка или пожарна. Хората настовят да разберат как е било издадено разрешителното за строежа.

С подобен проблем в протеста се включиха и жители на квартал „Гео Милев“.

Източник: cross.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: