pixel

Промяната в условията за кандидатстване за финансиране за енергийна ефективност

energiina efectivnost

Министерски съвет ще разгледа днес постановление, което ще улесни собствениците на жилища да кандидатстват за допълнителна финансова помощ за енергийно обновяване на домовете си.

Промяната в условията предвижда да отпадне изискването кандидатстващите в Министерството на регионалното развитие да са получили предварително отказ от Фонда за жилищно обновяване, става ясно от съобщение на пресцентъра на МС. Причината е, че Фондът се управлява от Корпоративна търговска банка, която е поставена под особен надзор и не извършва дейност по предоставяне или отказване на кредити. По този начин се блокира възможността на собственици, които нямат финансови възможности, но желаят сградата, в която живеят, да се включи в проекта, да кандидатстват и да получат допълнителна финансова помощ. Това от своя страна е пречка за участието на цялата сграда в проекта и затруднява достъпа на европейски средства до българските граждани при изпълнение на мерки за енергийна ефективност.

Строители.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: