pixel

Промяна на измерването на имоти

IMOTI

Служебното правителство има намерение да промени наредбата, която определя методиката за измерване на жилищните имоти, съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева пред строители и архитекти.

Практиката у нас е разгънатата застроена площ, по която се определя и колко струва един имот, да се измерва от обиколката на външната стена. Според Захариева обаче това трябва да се прави от вътрешната.

Сегашната методика пречи и за санирането, което е свързано с увеличаване дебелината на стените. Освен това собствениците на саниран имот са ощетени, защото подобряването на топлоизолацията според разпоредбите на Закона за местните данъци и такси увеличава данъка. Захариева очаква догодина у нас да има 400 санирани жилищни сгради вместо сегашните две.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: